onsdag 30. desember 2009

kalkun saus

hønsebuljong

2ss smør
2ss mel
rør brunt

hell i hønsebuljong, terninger eller
kraft kokt på innmat.

Antall porsjoner:
10

Ingredienser:
1½ l kraft (kraft + hønsebuljong til riktig mengde)
1½ dl hvetemel
2 dl fløte
ca. 2 ss portvinsgelé, evt. ripsgelé
4 ss soyasaus
salt og hvit pepper etter smak
noen få dråper sukkerkulør

Fremgangsmåte:
Mål opp kraft som er kokt på innmaten. Spe på med utblandet hønsebuljong til riktig mengde. Kok opp og tilsett hvetemel ristet ut i ca. 2 dl vann. La sausen småkoke ca. 5 minutter. Ha i fløte og smak til med portvinsgelé, soyasaus, salt og pepper. Ha til slutt i stekesjyen som har dannet seg i langpannen under steking.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar